Zemiakové vločky 200g J. Vince
Zemiakové vločky sú takmer národným jedlom vo Fínsku, kde je dokážu pripraviť na mnoho spôsobov. Zemiakové vločky sú ľahko stráviteľné a majú pomerne nízky obsah vlákniny. Hlavným zdrojom energie z nich je škrob.
Použitie a príprava:
Sú určené na zahustenie polievok, no veľkú prácu urobia v ceste na domáci chlieb. Polotovar vyrobený z opraných, parených a sušených zemiakov. Medziprodukt na ďalšie spracovanie
Zloženie: 100% konzumné zemiaky, voda.
Alergény: Prirodzene bezlepková surovina, môže obsahovať stopy lepku.
Nutričné hodnoty v 100 g:
- Energetická hodnota 1416kJ /338,42kcal
- Tuky 0,27 g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,12 g
- Sacharidy 72,7 g z toho cukry 1,71 g
- Vláknina –
- Bielkoviny 10,06 g
- Soľ < 0,244 g
Skladovanie: Skladujte v suchu, mimo priameho slnečného žiarenia pri teplotách 0-30°C. Nevystavujte mrazu a vlhkosti.